Schouwburg De Kern

Theater Malpertuis

Jackie
do 24 apr 20.15 uur
do 24 apr
20.15 uur
  • do 24 apr
    20.15 uur
    De Kern, Wilrijk (Antwerpen)
    Kern 18 - 2610 Wilrijk

Actrice en theatermaker Lien Wildemeersch verraste vorig jaar vriend en vijand met haar eerste eigen theaterproject: Jackie. Veertien jaar lang verdiepte ze zich in het leven en de persoon van Jacqueline du Pré. Al die tijd droeg ze Jackie met haar mee als compagnon de route. De Britse celliste werd haar muze en al die tijd navigeerde ze door het leven met Jackie als kompas.

Eindelijk kan Lien de intensieve band die ze met de muzikante opbouwde — over de grenzen van de dood heen — delen met een publiek. Het is een band die drijft op het belang van troost en humor, een onmetelijke liefde voor muziek en een onvoorwaardelijke lust for life. Jackie is niet een biografie van Jacqueline du Pré, maar wel een zoektocht naar wat ons als mens verbindt en naar wat je kunt dragen in de soms gruwelijke onvoorspelbaarheid van het leven. 
Lien Wildemeersch won voor haar performance in Jackie de Acteursgilde Theaterprijs 2023.

Snel tickets bestellen zonder een account aan te maken? Klik hier

kassa: € 17 | vvk: € 15

Onderdeel van

Dit stuk is een belichaamde liefdesbrief aan de muziek én het theater.
De Standaard ★★★★☆

Een spitsvondig stuk dat een goede balans heeft tussen theatraliteit en muzikaliteit. Geen biografie, geen muziekles, maar een ode aan de vurige celliste en de helende kracht van muziek.
E-tcetera