Schouwburg De Kern

Joke Emmers, Dirk Roofthooft, Nabou Claerhout & Lynn Cassiers

Gelezen & Goedgekeurd
do 22 mei 20.15 uur
do 22 mei
20.15 uur
  • do 22 mei
    20.15 uur
    De Kern, Wilrijk (Antwerpen)
    Kern 18 - 2610 Wilrijk

Elke brief heeft twee levens: één bij het schrijven, wanneer de woorden resoneren in het hoofd van de schrijver, en een tweede wanneer hij wordt gelezen. In tijden van Whatsappberichtjes vol inwisselbare emoticons en snelle Facetime-gesprekken, blijft de magie van een brief ongeëvenaard. Een brief heeft  het vermogen om bij elke lezing nieuwe betekenissen of nuances te onthullen, in de vorm van een treffend adjectief of een gevoelsmatig register dat je niet eerder was opgevallen. 

De Kern en het Letterenhuis delen een passie voor de Schone Letteren. Het Letterenhuis beheert het rijkste en boeiendste archief van de Vlaamse cultuurgeschiedenis, vol literaire, artistieke en maatschappelijke hoogtepunten. Het aantal brieven in hun collectie? Ontelbaar. De Kern moeten we je niet voorstellen. Op ons podium speelden de beste acteurs de mooiste, meest urgente rollen van hun carrière. En dus slaan we de handen in elkaar. In het exclusieve programma Gelezen & Goedgekeurd brengen niemand minder dan Joke Emmers en Dirk Roofthooft een reeks fenomenale brieven uit de collectie van het Letterenhuis opnieuw tot leven op het podium van De Kern. Eénmalig en hoogst exclusief. Want een brief moet gelezen worden, en het liefst luidop! Met de toevoeging van trombonist Nabou Claerhout en multi-instrumentalist Lynn Cassiers krijgt het geheel een extra dimensie door hun innovatieve en unieke benadering van jazz. 

Het Letterenhuis werkt tot eind juni 2025 rond het thema 'Beginnen', met een scala aan activiteiten, van een kleine expo met archiefstukken tot lezingen en workshops. Of je nu een brief, een gedicht, een opstel of een boek aanvat: alles begint ergens. Maar hoe doe je dat eigenlijk, beginnen? In de loop van volgend seizoen maken we de namen van de befaamde en roemruchte briefschrijvers bekend. 

Gelezen & Goedgekeurd is een fijne samenwerking van Letterenhuis & De Kern.

 

Snel tickets bestellen zonder een account aan te maken? Klik hier. 

kassa: €16 | vvk: € 14 

Onderdeel van