Schouwburg De Kern

Het Collectief

Revue syndicale trimestrielle
zo 1 dec 11.00 uur
zo 1 dec
11.00 uur
  • zo 1 dec
    11.00 uur
    De Kern, Wilrijk (Antwerpen)
    Kern 18 - 2610 Wilrijk

Het kamermuziekensemble Het Collectief werd in 1998 in Brussel opgericht. Door consequent met een vaste kern van vijf muzikanten te werken bouwde de groep een intrigerende sound op, gekenmerkt door een heterogene mix van blazers, strijkers en piano.

In zijn repertoire keert Het Collectief terug naar de roots van het modernisme: de Tweede Weense School. Vanuit deze solide basis worden zowel de grote twintigste-eeuwse composities als de allernieuwste experimentele stromingen verkend. Daarenboven maakt de groep furore met spraakmakende cross-overs tussen het hedendaagse en het traditionele repertoire en met adaptaties van historische muziek.

Met Revue syndicale trimestrielle keren ze terug naar een Berlijns cabaret van de jaren ’20: een licht verdorven diva schudt losjes de ene na de andere kaskraker van Kurt Weill uit haar mouw en laat, wispelturig als ze is, haar gedachten afdwalen naar het Parijs van Eric Satie ...

Een sjofel, driekoppig blikken orkestje biedt pittig weerwerk. Nieuwe werk van Stravinsky lijkt wel van de straat geraapt: walsjes, tango’s, ragtimes ... pardon?


Liesbeth Devos, sopraan

Thomas Dieltjens, piano
Julien Hervé, klarinet
Wibert Aerts, viool

Snel tickets bestellen zonder een account aan te maken? Klik hier. 

 

kassa: € 13 | vvk: € 11