Schouwburg De Kern

Koi Collective

Minimal in de Mix
zo 2 mrt 11.00 uur
zo 2 mrt
11.00 uur
  • zo 2 mrt
    11.00 uur
    De Kern, Wilrijk (Antwerpen)
    Kern 18 - 2610 Wilrijk

Koi Collective werd in 2020 opgericht als een ensemble met een eigentijdse visie. Centraal in de uitvoering van Emmy Wills en Maarten Vergauwen staat een 20ste en 21ste-eeuwse repertoire met een speciale plek voor Belgische composities en onbekende parels uit binnen- en buitenland. De missie van Koi Collective is om te bewijzen hoeveel fantastische muziek er recent is geschreven. Samenwerken met levende componisten vinden ze daarbij extra bijzonder en inspirerend.

Koi Collective ging van start met concerten in Brussel, Hasselt, Grimbergen, ..., alsook een eerste residentie in december 2020 in Concertgebouw Brugge. In de zomer van 2022 werden ze uitgenodigd om een concert te verzorgen bij de Bijloke zomerbar en in oktober van datzelfde jaar waren ze te gast om een dubbelconcert te verzorgen met Goggles tijdens Transit. Sinds februari 2023 mag Koi Collective zich laureaat noemen van Supernova, een kamermuziekwedstrijd georganiseerd door Klara en Musique3.
Met Minimal in de mix neemt Koi Collective je mee doorheen een divers programma waarbij er een afwisseling ontstaat tussen minimal en composities van het lichtere, klassieke genre. Componisten zoals Glass, Reich, Milhaud en anderen passeren de revue! 
Daarbovenop waagt Koi Collective zich aan het uitvoeren van een compositie zonder instrument en hoe dat zal gaan, zal je zien tijdens Minimal in de mix!

Emmy Wils, piano
Maarten Vergauwen, saxofoon

Snel tickets bestellen zonder een account aan te maken? Klik hier

kassa: € 13 | vvk: € 11