Schouwburg De Kern

Corpus

A Quest for Eternity - Sofie Hanegreefs en Jelle Janssens - 2024 - BE - 56 min.
za 9 nov 20.15 uur
za 9 nov
20.15 uur
  • za 9 nov
    Niet verkoopbaar

TE GAST in CINEMA DE KERN

Cinema De Kern ontvangt regisseurs Sofie Hanegreefs en Jelle Janssens voor de presentatie van hun documentaire Corpus, A Quest For Eternity. De docu-film kreeg op de voorbije editie van Docville lovende  kritieken. De Kern geeft de twee Antwerpse regisseurs dan ook graag een plek in de programmatie.
De film wordt gevolgd door een vraaggesprek met de regisseurs.

***

In de film CORPUS nodigt meester anatoom Andreas Vesalius je uit op een ongewone queeste. Kan een doorgedreven anatomisch onderzoek onze angst voor de dood verlichten? Blijven we voor eeuwig gevangen in ons lichaam? Of is er een manier om onze sterfelijkheid te overstijgen? 500 jaar na zijn dood wil Vesalius aantonen dat zijn geest nog steeds voortleeft in het werk van hedendaagse baanbrekers. Op deze visuele trip zal je uitzonderlijke figuren ontmoeten die, net zoals  Vesalius, wetenschap met kunst combineren om het menselijk lichaam te onderzoeken.

Met forensisch arts Babette Van Rafelghem, de befaamde dokter Gunther von Hagens (bekend van zijn Body Worlds Exhibitions), body performer Stelarc, muzikant en kunstenaar Colin van Eeckhout (Amenra) en de Deense kunstenares Eva Gerd.

Regie
Sofie Hanegreefs & Jelle Janssens
Speelduur
56 min
Jaar
2024
Land
BE
Ondertiteling
NL ondertiteld
  • Let op met kinderen tot 12 jaar

kassa: € 7 | vvk: € 6

Snel tickets bestellen zonder een account aan te maken? Klik hier

Opgelet: deze film maakt géén deel uit van de 1+1 actie die momenteel loopt (voor wie een 1+1 actiebrief in de brievenbus kreeg).

Credits

SOPHIMAGES- in coproductie met Magellan Films
Met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) van de Vlaamse overheid & Tax Shelter van de Belgische overheid.