Schouwburg De Kern

Van de Schoonheid en de Tijd #3

Phara de Aguirre, Louis Janssens, Jeroen Olyslaegers, Bea Cantillon, Tuly Salumu, Viviane De Munck, Nathalie Delcroix & Bjorn Eriksson
vr 17 jan 20.15 uur
vr 17 jan
20.15 uur
  • vr 17 jan
    20.15 uur
    De Kern, Wilrijk (Antwerpen)
    Kern 18 - 2610 Wilrijk

Wat begon als een gek idee vervelde opzienbarend snel tot een vaste waarde die elk nieuwe seizoen van De Kern kruidt met peper en zout. En ook omdat alle goede dingen (minimaal) in drievoud komen, stellen we graag de derde editie van ons exclusieve nieuwjaarsbrievenprogramma voor. Het recept blijft ongewijzigd: 

  • Vraag interessante mensen om een nieuwjaarsbrief te schrijven waarin ze terug- of vooruitblikken.
  • Stilstaan bij het woelige 2024, of kijken in de nabije toekomst die voor ons ligt. U mag royaal zijn met de porties.
  • Zorg met een immer fabuleuze gastvrouw voor bindmiddel.
  • Voorzie als saus enkele pittige muzikale entr’actes.
  • Dien op in een podiumsetting die gloedvol is uitgelicht.

Louis Janssens is geen onbekende voor wie al eens in De Kern komt. Hoewel pas geboren in 1995 vormde hij zijn eerste theatercollectie Desnor al in 2012. Lang verhaal kort: met zowat alle voorstellingen die hij tot op heden maakte, stond hij op ons podium. Louis is de komeet van ons theaterandschap – als docent is hij inmiddels betrokken aan het Antwerpse Conservatorium en in 2023 was hij tijdelijk als artistiek verantwoordelijke verbonden aan de Monty. Moeten we u Phara de Aguirre nog voorstellen? Haar staat van dienst bij de vrt is even onberispelijk als indrukwekkend, geen programma bij de nieuwsdienst of ze heeft er haar schouders onder gezet. Slim, kundig, professioneel & mondig, zo mochten er meer zijn … Tuly Salumu is dé literaire debutante van 2024. Haar roman Bintje werd in Standaard der Letteren onthaald op vier fonkelende sterren en de kwalificatie droomdebuut. U kan haar ook kennen van haar interessante, maatschappijkritische columns in De Morgen. Bea Cantillon tapt het liefst uit een ander vaatje, eentje vol statistisch cijfermateriaal & sociologische inzichten. Als gewoon hoogleraar verbonden aan de Universiteit Antwerpen, doorgrondt ze complexe vraagstukken omtrent (kans-)armoede, inkomensongelijkheid en onze welvaartstaat. Jeroen Olyslaegers was eerder al te gast in De Kern. Wij lezen hem graag, zijn romans en z’n columns en het was alweer veel te lang geleden dat we hem nog eens aan het woord hoorden. Bij deze dus. 
En dan nog VIVIANE?

Als kers op het dessert zijn ook Nathalie Delcroix en Bjorn Eriksson van de partij. Welke nummers ze brengen, weten we nog niet, maar hun doorleefde mix van bluegrass, americana en bluesy folk bezorgt ons keer op keer kippenvel.   

Snel tickets bestellen zonder een account aan te maken? Klik hier

kassa: €16 | vvk: € 15

Onderdeel van