Schouwburg De Kern

Peter De Graef, Karlijn Sileghem & Liesa Naert

Patricia
do 28 nov 20.15 uur
do 28 nov
20.15 uur
  • do 28 nov
    20.15 uur
    De Kern, Wilrijk (Antwerpen)
    Kern 18 - 2610 Wilrijk

U hebt het wellicht niet door maar u leeft in een wereld die niet bestaat, u interpreteert immers een werkelijkheid. Ook de exacte wetenschap tovert een wereld tevoorschijn die verzonnen is. De meten-is-weten-wereld waarin voor verveling, hoop, waarheidsliefde en goesting in een sigaret geen plaats is omdat we dat soort dingen niet kunnen meten. 
U past uw verzinsels voortdurend aan, aan wat u tegen komt en dat wat u tegen komt past u aan aan uw verzinsels. U zorgt er ook voor dat ze niet te zeer afwijken van de verzinsels van andere mensen door tijdens gesprekken de dingen die u zegt te larderen met zinnetjes als ’Snapt ge?’, ‘Begrijpt ge wa’k bedoel?’. ‘Zie je?’, ’Toch!?’, ‘Vindt ge dat nu ook niet?’, ‘Is toch zo?’, ‘Ja maar ja!’… enz.

Zo verzinken we zonder dat we het beseffen collectief in een moeras van vermeendheden. We denken dat echt is wat we verzonnen hebben, zijn ervan overtuigd dat we realisten zijn. Ondertussen bobbelt de wereld, als een gevallen knikker richting afgrond. Iedereen ziet het gebeuren. Maar niemand weet het te stoppen. Want de wereld waarin we leven… is een verzinsel.

 

Snel tickets bestellen zonder een account aan te maken? Klik hier

kassa: € 19 | vvk: € 17 

Onderdeel van